9 sep. 2012

Äppelmos

Ta några äpplen och lite vatten. Inte så mycket vatten.
Sen häller du vattnet i en kastrull och skalar och skär äpplena i små jävla tärningar.
Sen lägger du äpplena i kastrullen med vatten och sen så låter du det koka med lock ett tag, 10 min kanske.
Rör om  under tiden det kokar så det inte bränns fast och det gör du lättaste med en gaffel eller eller potatismosare.
När du tycker att det fått en bra konsistens tar du av kastrullen från spisen och ställer den på bänken.
Under tiden det svalnar kan du tex gå ut och ta en cigg eller kolla fejsbok.
Sen när det har svalnat så du kan stoppa ner ett finger i grytan utan att du bränner dig sockrar du efter smak och har ev. i lite vanlijsocker.

Det absolut godaste är ju såklart om äpplena är pallade från grannen! :D

1 kommentar:

  1. Vilket toppenrecept;-) hoppas det smakar.
    Karin.

    SvaraRadera