14 aug. 2012

Kladdkakemuffins med rosa philadelfia glasyr

Recept

Kladdkakemuffins
2 ägg
ca 3 dl socker (eftersom det är godis i brukar jag minska sockret)
125 g smör eller margarin
2 1/2 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
2 1/2 dl kakao
2 1/2 dl oboy
1 krm salt om du vill få dem extra kladdiga
1 stor chokladkaka av valfri smak (du kan ju ta mer eller mindre, det avgör du själv)
bär av valfri smak

Sätt ugnen på 150 grader. Jag brukar ha dem i mitten eller lite under.
Rör samman ägg och socker, smält smöret och häll i det i sockerröran.
Låt sockret smälta lite och under tiden blandar du de torra ingredienserna.
(mjöl, kakao, oboy).
När du klämt ut alla klumpar och rört runt ordentligt, häll i det i sockerröran.
Rör runt och dela sedan chokladen i bitar (du väljer själv storlek). 
Lägg ut ca 15 muffinsformar (normalstora) på en plåt, eller om du har en muffinsform  kan du ta den.
Ta två matskedar och klicka ut dem i formarna, jag brukar ta en klick som är nästan lika stor som skeden.
In i ugnen och låt de står där ca 25 min, beroende på ugn.

Ta ut dem och låt dem svalna på en kall plåt, eller tallrik eller vad du än har.

Glasyr

1 pkt philadelfia cream cheese. 
50 g margarin
2 msk vaniljsocker
1 pkt florsocker ( låter skitmycket men ni kommer fatta varför när ni har gjort klart glasyren)
Röd karamellfärg (eller vilken du vill) 
strössel om du vill.

Smält smöret och låt svalna.
Blanda philadelfian med vaniljsockret. Rör ner smöret och tillsätt florsockret. 
Rör till en jämn kräm.
Blanda med önskad mängd karamellfärg och låt det stå i kylen en stund.

När muffinsen har svalnar tar du en sprits och öser ned glasyren i den. 
Spritsa över muffinsen och toppa med valfria bär, strössel, eller choklad. 

Njut! 








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar