16 aug. 2012

Lenas bakverk

En helt perfekt kaka att servera till kaffet,
eller att bara äta på lite då och då för att den är så fantastiskt god!

Recept
300 g smör 
6 dl socker
4 ägg
4 dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
Blåbär, hallon, jordubbar

Smält smöret och blanda ner sockret.
Rör ner äggen och blanda slutligen i de andra ingredienserna.
Klä än långpanna med bakplåtspapper.
Om du vill kan du lägga i lite av bären i smeten.
Smöra pappret lite lätt och häll över smeten.
Lägg bären ovanpå hela smeten och ställ i mitten av ugnen i 20-30 min i 175-200 grader.
När kakan är klar låt den stå och svalna tills den är helt kall, antingen i ett rum eller i kylen. 
Jag brukar ha 175 grader och 25 minuter, då blir kakan lite extra knaprig utanpå och seg i mitten :) 
Tyvärr har jag ingen bild på den här kakan men ska försöka skaffa fram det :) 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar